Prošle je godine poduzeće Chromos boje i lakovi d.d., član ugledne Helios Grupe, obilježilo čak sto godina postojanja. Iako je danas Chromos jedan od vodećih proizvođača u industriji boja i premaza na europskom tržištu sa širokim asortimanom i bogatim iskustvom, njegova je povijest započela malom lokalnom proizvodnjom.

Sinonim kvalitete i pouzdanosti

Davne 1920. godine, Bernard Moster, osnivač tvrtke, rekao je: “Proizvodit ćemo samo proizvode najbolje kvalitete” i od tada je Chromos radio upravo to, razvijao i na tržište plasirao visokokvalitetne, pouzdane proizvode koji svakodnevno zadovoljavaju potrebe vjernih potrošača. Danas se Chromos prostire na 100.000 m² proizvodnog pogona u Zagrebu s godišnjom proizvodnjom od 15.000 tona i zapošljava 150 ljudi koji svakodnevno teže zajedničkom cilju: pružiti potrošačima najbolje iskustvo upotrebom Chromos proizvoda.

Prednosti lokalne proizvodnje obogaćene globalnim znanjem

Naporan rad i konstantan trud rezultirali su time da je Chromos postao sastavni dio Helios Grupe, a time i dio velikog Kansai Painta. Nova pozicija na tržištu omogućila je pristup svjetskim trendovima, sigurnoj opskrbi i globalnom prijenosu znanja. Chromos tako ostvaruje stalan rast u zahtjevnom poslovnom okruženju kombinirajući globalne trendove i najbolje prakse s lokalnom izvrsnošću.

Izvrsnost prepoznata širom svijeta

Kroz povijest visokokvalitetni Chromos proizvodi pomogli su uljepšati i zaštiti brojne poznate građevine u Hrvatskoj, poput povijesnog središta grada Zagreba, renomiranih hotela duž opatijske rivijere i mnogih drugih. Međutim, Chromos proizvodi koriste se i van granica Hrvatske. Brojne primljene nagrade, domaći i strani certifikati te priznanja dokaz su inovativnog duha poduzeća, zajedno s naprednim proizvodnim rješenjima dobro poznatim među generacijama potrošača.

Luxal kao najstariji član asortimana, srce Chromosovog uspjeha i danas je sinonim za visokokvalitetne premaza za metal i drvo.

Posvećenost kupcima i zajednici

S obilježavanjem velikih sto godina Chromos je krenuo i s ulaganjem većih napora u zaštitu okoliša daljnjom optimizacijom internih procesa i sigurnosti postrojenja, ali i daljnjom potporom održivom razvoju. Planirani su ili su u procesu razni projekti za potporu lokalnim zajednicama i institucijama. Ove godine nastavili smo prošlogodišnju kampanju i naglasak ostavili na ljudima koji prate Chromos toliko godina, a iz toga je proizašla i ključna poruka cjelokupne kampanji – “FOR GENERATIONS. Za generacije“.

Na krilima dobre energije i puno pozitivnih komentara koje je donijela slavljenička 100. godišnjica produžili smo veselje i na 101., odnosno na 2021. godinu. Iz tog razloga, u istom tonu nastavljamo te nastojimo približiti dugogodišnju tradiciju Chromos kvalitete mlađoj populaciji (dinamičnim, svježim i zabavnim vizualima pojedinaca koji se usude biti svoji, biti drugačiji), a one u najboljim godinama podsjetiti da je Chromos i dalje tu, baš kao nekad (korištenjem pojma generacija koji često povezujemo s najboljim vremenima određene skupine ljudi, bez obzira na dob). Na temelju preko deset desetljeća kontinuiranog razvoja, Chromos će nastaviti uljepšavati površine i za generacije koje dolaze. Vrhunska kvaliteta, znanje, inovacije i tradicija ostat će zajednički nazivnici uspjeha, zajedno s ljudima koji su Chromos oblikovali u poduzeće kakvo je danas.