Sinonim visoke kvalitete i pouzdanosti na domaćem i inozemnom tržištu

Davne 1920. godine Bernard Moster, osnivač poduzeća utvrdio je „Robu ćemo proizvoditi samo u najboljim kvalitetama“, i otada proizvodimo visokokvalitetne proizvode i pružamo uslugu prve klase u industriji boja i lakova. Danas se Chromos boje i lakovi prostire na 100.000 m2 proizvodnog pogona u glavnom gradu, Zagrebu, s godišnjom proizvodnjom od 15 000 tona, a zapošljava 150 ljudi, koji svakodnevno teže prema zajedničkom cilju: osigurati uspjeh kupcima primjenom naših proizvoda.

Lokalne prednosti isprepletene s globalni znanjem

Poduzeće Chromos boje i lakovi kroz povijest je prolazilo kroz brojne promjene. U II. svjetskom ratu djelovalo je pod nazivom Perunika, a 1950. godine ulazi u kombinat Chromos-Katran-Kutrilin, u kojem ostaje sve do 90-tih, kada se ponovo osamostaljuje. Predan i kvalitetan dugogodišnji rad donio je rezultate i od 2001. Chromos boje i lakovi postaje sastavnim dijelom grupe KANSAI HELIOS, a posljedično od 2017. i dio japanske KANSAI PAINT Grupe koja je jedan od svjetskih lidera u industriji premaza. Nov položaj na tržištu omogućio je pristup svjetskim trendovima i globalnom prijenosu znanja u području istraživanja i razvoja. Chromos i u ovim izazovnim vremenima uspijeva zadržati stalan rast kombinirajući svjetske trendove i najbolje prakse s lokalnom izvrsnošću.

Široko prepoznata i priznata izvrsnost

Kroz povijest, visokokvalitetan asortiman Chromos boje i lakovi doprinosi poboljšanju i zaštiti izgleda brojnih poznatih građevina u Hrvatskoj, poput povijesnih zgrada u središte grada Zagreba, poznatih hotela na opatijskoj rivijeri i niza drugih. Međutim, upotreba proizvoda iz asortimana Chromos boje i lakovi može se pronaći daleko granica lijepe naše. Brojne primljene nagrade, kao i domaći i strani certifikati priznanje su inovativnog duha i naprednih proizvodnih rješenja renomiranih marki, kao što su Luxal, Chromoden, Fasadex, Chromolux, Poliflor, RoofExpert i FloorExpert.

Posvećenost zajednici i okolišu

Sve veći napor ulažemo u zaštitu okoliša optimizacijom unutarnjih procesa i sigurnosti postrojenja, ali i daljnjom podrškom održivom razvoju. Kontinuirano sudjelujemo u projektima koji obogaćuju život zajednice, a u tom smjeru ćemo i nastaviti. Na temelju više od stoljeća kontinuiranog razvoja, Chromos boje i lakovi i dalje će pružati i pronalaziti najbolja rješenja za sve površine za generacije koje dolaze. Vrhunska kvaliteta, znanje, inovacije i tradicija ostat će nazivnici našeg uspjeha, zajedno s ljudima koji svakodnevno oblikuju poduzeće kakvo smo danas.