Shabby Chic – pomalo otrcan namještaj za romantičan stil vašeg doma

Spoj vintage komada namještaja s bakinog tavana i pastelnih tonova, uz dozu kreativnosti i nešto slobodnog vremena mogu vrlo brzo rezultirati zanimljivim shabby chic komadima pokućstva.

Shabby Chic stil uređenja interijera primarno koristi nježne, pastelne tonove, a namještaj podsjeća na pomalo istrošen, korišten već generacijama. Ovaj je stil rado prihvaćen i često se koristi u uređenju interijera, jer unosi toplinu i stvara ugodnu atmosferu u prostoru. Shabby Chic slavi nesavršenost i prirodnu ljepotu. Otuda i naziv Shabby Chic – što označava spoj otrcanog i šika.

Odličan način da unesete šarm Shabby Chic-a u vaš dom je korištenje svijetlih boja. Počnite s neutralnom pozadinom kako bi se meki pastelni tonovi koje ćete unijeti namještajem i ukrasima skladno stopili u cjelinu.

Namještaj koji odaberete može biti vintage, npr. stolice s bakinog tavana ili ormarić koji je u obitelji već generacijama, samo ih osvježite novim slojem boje. Ponekad je dovoljno odabrati tople, tirkizne ili pastelne tonove i uz malo mašte i kreativnosti pretvoriti ih u prave Shabby Chic dragulje. Velika ulaganja vam nisu nužno potrebna. Posegnite za proizvodima iz Chromosve Luxal Aqua linije koji će vam brzo i jednostavno pomoći u stavaranju Shabby Chric ugođaja u vašem domu.

Karakteristične za Shabby stil, pastelne nijanse za namještaj koji planirate obnoviti možete odabrati iz široke palete naše Chromomix Interior Colour Collection ton karte. Od romantičnih ružičastih do zanimljivih, vedrih tirkiznih preko brojnih nijansi bijele sigurno ćete pronaći baš one koje će vaš dom ili samo jednu prostoriju vašega doma pretvoriti u pravu oazu Shabby chic stila.

Odabrali ste tamno pokućstvo koje želite obnoviti u Shabby chic stilu? Ponekad je vrlo teško u samo par koraka postići svjetliju nijansu pri obnovi tamnog namještaja, ali koristeći Luxal aqua temelj bijeli, moguće je bez problema sa samo jednim do dva sloja dobiti potpuno bijelu podlogu u vrlo kratkom roku (međuslojni interval je minimalno 4 sata). Na kraju nanesite završni sloj npr. tirkizne nijanse Luxala Aqua u sjajnoj ili polumat verziji.

Važnija od same nijanse svakako je kvaliteta proizvoda koji koristite, s Luxala Aqua pokrivnom vodorazrjedivom lak bojom odličnih mehaničkih svojstava, otpornom na utjecaje atmosferilija sigurno nećete pogriješiti. Bitno je istaknuti da ćete sve radove bez problema odraditi u vlastitom domu jer nema neugodnih mirisa, a nakon korištenja alat jednostavno operite u vodi. Prilikom samog nanošenja boje, boju malo razrijedite čistom vodom kako bi si olakšali nanošenje.

Ako pak odlučite Shabby stil prenijeti na balkon ili u dvorište, također možete koristiti Luxal Aqua proizvode jer su UV postojani, a osušeni film boje dugo će štititi i krasiti obnovljene drvene i metalne predmete na vašem balkonu.